THT/MAT : L’Estat tanca el darrer tràmit perquè Red Eléctrica pugui aixecar les torres de la MAT entre Bescanó i Santa Llogaia d’Alguema

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 05/08/2013 Bescanó (Gironès).

2-199.jpg La línea de Molt Alta Tensió (MAT) és una autopista elèctrica que transporta un mínim de 400.000 volts. S’està construint per interconnectar estats europeus i també el continent europeu amb el Nord d’Àfrica. Serveix per comercialitzar i distribuir excedents d’energia produïdes per centrals nuclears I suposades fonts d’energies alternatives. Plelament, és la xarxa que el capitalisme necessita per alimentar a altres projectes e infraestructures de mort i destrucció, com per exemple el Tren d’Alta Velocitat (TAV). Els responsables són els de sempre i les empreses constructores estan implicades en altres projectes de destrucció del territori, empreses entre les quals destaquen Vinci a Europa i Endesa a Amèrica del Sud.

Segons l’Agència Catalana de Notícies l’Estat ha tancat el darrer tràmit que faltava perquè Red Eléctrica pugui començar a aixecar les 115 torres que tindrà el tram aeri de la MAT entre Bescanó, al Gironès, i Santa Llogaia d’Àlguema, a l’Alt Empordà).

El Consell de Ministres de divendres va aprovar definitivament el projecte d’aquesta part de la línia i n’ha declarat la utilitat pública. A la pràctica, això permet a la companyia començar a aixecar les estructures de ferro que aguantaran els cables, fins i tot en aquells llocs on no hi ha acord amb els propietaris. D’ençà de mitjans de maig, ja s’han excavat una quarantena dels suports. La previsió de Red Eléctrica és començar a aixecar les torres entre finals d’aquest mes i principis de setembre mentre creix una campanya de resistència activa enfront la MAT. El proper divendres 23 d’agost s’aixecarà un campament de resistència activa al Nord-est en defensa del territori i enfront la MAT/THT.

En la convocatòria del 23 d’agost s’afirma que aquest és un moment decisiu després de més de 10 anys de lluita. Al setembre comencen les expropiacions als propietaris que no han volgut firmar la venta dels terrenys necessaris per la construcció de les últimes torres de la MAT a Girona. Per tot això us convidem a participar activament a l’acampada, per compartir, lluitar i resistir en un lloc autogestionat, lliure de líders i representants. Volem crear moments d’intercanvi i connexió entre diferents lluites, perquè la MAT ens afecta a tots i totes i no és una lluita aïllada. CONTRA EL PROGRÉS, LES SEVES INFRAESTRUCTURES I ELS SEUS DEFENSORS: RECUPEREM LES NOSTRES VIDES!

Aquesta redacció de Tramuntana Vermella Mail recorda a tothom que el divendres 23 d’agost cal fer gruix i aplegar-nos en aquesta acampada en defensa del territori i contra les nocivitats agressives del sistema hegemònic amb les seves infraestructures que serveixen per perpetuar el seu domini sobre les nostres vides. Recordeu, 23 d’agost!

http://nordestllibertari.blogspot.fr/2013/08/lairat-jovent-aixeca-amb-les-seves-mans.html

http://cgt-girona.blogspot.fr/2013/07/acampada-de-resistencia-activa-en.html

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *

Ce site utilise Akismet pour réduire les indésirables. En savoir plus sur comment les données de vos commentaires sont utilisées.