Acte en record del maquis llibertari a Catalunya (1939-1963) al Museu Memorial de l’Exili, a la Jonquera

 

 

 

 

El dissabte 26 de gener, a les 11 del matí, a cura de l’historiador Ricard de Vagas-Golarons

 

Acte en record del maquis llibertari a Catalunya (1939-1963) al Museu Memorial de l’Exili, a la Jonquera (Albera, Alt Empordà), el dissabte 26 de gener 19, a les 11 del matí.

 

Es tracta d’un acte commemoratiu per retre homenatge a tots els guerrillers llibertaris que, d’ençà del mateix 1939, en què Catalunya va ser ocupada per les tropes franquistes, van iniciar una llarga i aferrissada lluita contra la dictadura, fins el 1963 en que va ser mort en combat l’últim maqui, Ramon Vila Capdevila. Va ser una lluita desigual en la que hi van deixar la vida centenars d’homes i de dones que no van acceptar la total negació de llibertats de la dictadura i van seguir lluitant fins el final per la llibertat. Ha estat una lluita de resistència de més de 20 anys, que ha estat negada i silenciada pels pactes de la transició i pel règim del 1978, i que es vol recuperar de l’oblit.

 

L’acte inclourà les següents activitats:

 

presentació: Ricard de Vargas-Golarons;

 

declaració de la Marxa del Maquis; exhibició de l’audiovisual 24 anys de guerrilla llibertària a Catalunya (1939-63);

 

lectura de les cartes dels ex guerrillers residents a l’Estat francès, Joan Busquets ‘El Senzill’ i Àngel Fernández, així com un recital poètic i musical a càrrec de Vicente (Vixca) Palao i Eusebio Saura.

 

— fi del missatge —

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *

Ce site utilise Akismet pour réduire les indésirables. En savoir plus sur comment les données de vos commentaires sont utilisées.