L’Audiència de Barcelona arxiva la causa contra el jutge que va condemnar a mort a Salvador Puig Antich

RV: L’existència de la monarquia dels Borbons legalitza els crims del franquisme amb aquells partis que van votar l’amnistia monàrquica de 1977, com l’assassinat de Salvador Puig Antich

L’Audiència de Barcelona arxiva la causa contra el jutge que va condemnar a mort a Salvador Puig Antich 

El tribunal argumenta que la llei d’amnistia impedeix investigar violacions de drets humans abans del 1977 

[VilaWeb 14/08/2020] 

L’Audiència de Barcelona ha arxivat la querella per delicte de lesa humanitat que l’Ajuntament de la ciutat i les germanes de Salvador Puig Antich, l’últim pres polític executat a garrot vil pel franquisme, van presentar contra un jutge del Consell de Guerra que el va condemnar a mort el 1974. 

A la interlocutòria, que és ferma, l’Audiència de Barcelona argumenta que el delicte de lesa humanitat, encara que no prescriu, no pot aplicar-se a l’Estat espanyol a fets ocorreguts abans de 1977, quan l’Estat es va adherir al Pacte Internacional de Drets Civils i Polítics, i recorda que la llei d’amnistia aprovada aquest any impedeix investigar violacions de drets humans ocorregudes anteriorment. 

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *

Ce site utilise Akismet pour réduire les indésirables. En savoir plus sur comment les données de vos commentaires sont utilisées.