El major robatori de la història de Catalunya

COMUNICAT: Obligats “destruir” i “retirar” de Youtube “El major robatori de la història de Catalunya”

http://www.cafeambllet.com/press/?p=17712

El major robatori de la història de Catalunya (PART I)

El major robatori de la història de Catalunya (Part II)

Obliguen ‘Cafè amb Llet’ a destruir i retirar de Youtube el vídeo pel que la van condemnar a 10.000 euros de multa

A petició de Josep Maria Via, que s’havia querellat contra la revista per atentar contra els seu honor, la jutgessa obliga a la publicació a suprimir el proper dia 28 el vídeo ‘El major robatori de la història de Catalunya’

La jutgessa que va condemnar la revista Cafè amb Llet a una multa de 10.000 euros per atemptar contra l’honor de Josep Maria Via, assessor d’Artur Mas, ha fet cas de la petició del mateix Via i ha obligat la publicació a destruir i retirar de Youtube el vídeo que va motivar la demanda, titulat El major robatori de la història de Catalunya. Aquest vídeo, que es fa ressò de l’informe Crespo, explica les conclusions a les que arribava aquest informe de la Sindicatura de Comptes, que va estar ocult durant anys, i que detalla les connexions fraudulentes i l’expoli de la sanitat pública a La Selva i el Maresme per part de l’empresa privada.

En concret, el vídeo al•ludeix a l’exalcalde de Lloret de Mar, Xavier Crespo, a Carles Manté, president dels hospitals de Blanes [a la imatge] i Calella, i a les incompatibilitats i connexions fraudulentes entre les empreses privades de Ramón Bagó i Josep Prat i el Consosrci de Salut i Social de Catalunya (CSC) i el Consorci Sanitari de La Selva i el Maresme. Bagó, vicepresident del CSC, hauria contractat per al Consorci les seves pròpies empreses del grup Serhs, unes relacions que l’Oficina Antifrau de Catalunya està investigant. De fet, Josep Prat y Carles Manté estan imputats per presumpta estafa, apropiació indeguda i malversació de fons públics, i la futura imputació de Crespo per la seva presumpta vinculació al cas Clotilde és més que possible. Tot i que la revista va recórrer la condemna per haver fet servir la paraula “robatori” en el vídeo, la jutgessa acepta la petició de Via i l’obliga a retirar-lo el proper dia 28 de febrer.

Com a tota resposta d’aquestes investigacions de Cafè amb Llet, realitzades al llarg de dos anys, el primer que va rebre Cafè amb Llet va ser la demanda de Josep Maria Via, assessor d’Artur Mas i membre del consell d’administració del CSC, per haver estat esmentat al minut 2:00 de la segona part del vídeo. Via demanava originalment 20.000 euros i la jutgessa els ha imposat una multa per la meitat del que Via demanava. Per a una publicació petita com Cafè amb Llet, una multa d’aquest import és una estocada quasi mortal, tot i que els dos editors han assegurat en un nou vídeo que continuaran amb la seva tasca. De fet, Reporters sense Fronteres va condemnar enèrgicament la multa imposada a la revista, que qualifica de “mordassa”, i diferents col•lectius, entre ells el dels periodistes, han donar suport a la publicació, que ha fet una col•lecta pública per editar un llibre, amb les vendes del qual faran front a la multa.

La demanda de Via no és l’única persecució que ha tingut Cafè amb Llet. La primera reacció de les administracions públiques va ser vetar la distribució de la revista gratuïta a tots els espais públics sanitaris de La Selva i el Maresme, com l’hospital de Blanes [a la imatge]. Xavier Crespo, exalcalde de Lloret de Mar, va amenaçar amb denunciar la publicació i fa uns mesos el vídeo en qüestió va deixat d’estar disponible a la xarxa. Algú havia denunciat que el vídeo tenia continguts “difamadors” i Youtube va prohibir la seva reproducció a l’estat espanyol. Per això, la revista ha publicat una sèrie d’enregistraments on explica aquest intent del Govern d’acallar-los.

http://www.eltriangle.eu/cat/notices/2013/02/obliguen_a_cafe_amb_llet_a_destruitr_i_retirar_de_youtube_el_video_pel_que_la_van_cond_34091.php

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *

Ce site utilise Akismet pour réduire les indésirables. En savoir plus sur comment les données de vos commentaires sont utilisées.